Редактор: e-mail: кадри: Фейсбук/  Когато бъде насрочена официално дата на изборите, тогава организацията

...
Редактор: e-mail: кадри: Фейсбук/  Когато бъде насрочена официално дата на изборите, тогава организацията
Коментари Харесай

Правителството работи по протокол за безопасни избори, но не разкри подробности пред президента

Редактор: 

e-mail: 

фрагменти: Фейсбук/ 

 Когато бъде планувана публично дата на изборите, тогава организацията за безвредното и честното им осъществяване ще бъде основана. От два месеца държавното управление работи за осъществяване на вота на 28 март. Засега обаче не може да се предвижда с акуратност какъв брой ще са болни, какъв брой ще са карантинирани и какъв брой ще са ваксдинирани към тази дата. Това стана ясно по време на консултациите при президента Румен Радев.

Преждевременното решение какви ще са ограниченията за провеждането на изборите ще е като прибързано раждане, разяснява здравният министър Костадин Ангелов, като добави, че ситуацията се мени всеки ден.

Изработва се протокол с две тези тези, като първата е реализиране на безвредно гласоподаване. Втората е да се подсигурява правото на глас на всички жители, само че също и гарантиране на сигурността представителите на секционните комисии и всички останали директно заети с провеждането на изборите. Нито един опит от осъществяване на избор в пандемична конюнктура не повсеместен и да бъде прибавен непосредствено в България, разяснява Ангелов.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев заяви, че са коментирани няколко разновидността за гласоподаване на гласоподавателите в изолираност или сложени под карантина. Те са гласоподаване в независими секции, краткотрайно унищожаване на карантината за час-два, а също и гласоподаване по лист.

Президентът Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова подчертаха, че би трябвало да има изясненост и за провеждането на предизборната акция, тъй като на процедура тя основава изискванията за почтени избори. Те желаеха много по-конкретни данни за това по какъв начин се планува провеждането на акцията и на вота, като Йотова акцентира, че не е съгласна с тезата на здравния министър, че има доста време за организацията им.

„ Българските политици би трябвало да схванат, че главният приоритет би трябвало да е здравето на хората, а не изборите “, сподели на собствен ред Костадин Ангелов.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР